Nyhetssammendrag 03. mai 2012

Likud leder an på meningsmålingene
Et forslag om å oppløse Knesset ble lagt frem av Zeev Elkin fra Likud som er koalisjonsformann for den sittende regjeringen. Forslaget vil bli votert over i løpet av neste uke, og mange tror nå at valget vil finne sted i september. Meningsmålinger viser at Statsminister Binyamin Netanyahu og Likud leder med 31 plasser i Knesset, mens Kadima raser ned fra å være det største partiet i dag til bare 10 plasser, noe som er en femteplass i størrelse. Arbeiderparitet ligger på andreplass med 17 plasser.

Israel klar til å ta i mot ubåt nummer 4
En delegasjon fra Det israelske forsvaret (IDF) ankom denne uken Tyskland hvor de skal ha møter med tyske myndigheter foruten at de skal besøke skipsverftet som bygger det som er Israels fjerde Dolphin-klasse ubåt. Farkosten skal overleveres om kort tid, og vil ankomme Israel senere i sommer. Rykter indikerer at denne farkosten kan utstyres med atomvåpen.

Gingrich ute av valgkampen i USA
Den konservative republikaneren Newt Gingrich trakk seg formelt fra den republikanske presidentvalgkampen i går. Gingrich var regnet som den sterkeste Israel-vennen blant de republikanske kandidatene. Lederen Mitt Romney vil ventelig vinne nominasjonen i august, og også han går for å være en sterk Israel-venn.

Hamas i møte med EU
Osama Hamdan som leder terrorgruppen Hamas ”utenrikspolitikk” sier at gruppen har hatt møter med flere EU-land til tross for at EU boikotter Hamas. De skal ha hatt møter med fem land de siste par månedene. England, Frankrike og Østerrike har nektet for å ha holdt samtaler med Hamas, mens Sverige og Nederland ikke har kommentert henvendelsene, skriver israelske aviser.